Tris: "Man, man, man, het was geen hoogweek voor het Belgische voetbal. En dan druk ik het nog zachtjes uit. We zijn in 't nieuws geweest, ja, da kunde wel zeggen en meer dan ene keer, maar echt positief was het toch allemaal ni.
 
Het begon al woensdag met de Champions League. Anderlecht ging da eens op zijn sloffen winnen tegen Dortmund. Ah ja, want ze hadden toch gelijk gespeeld tegen Galatasaray, dus da kon ni meer stuk. Effekes ne nieuwsflash mannen, die Turken verliezen van iedereen. Gelijkspel tegen Galatasaray is ni echt iets om heel fier op te zijn en zeker geen reden om te denken da ge nen Duits de broek kunt afdoen.
 
Toen ze op het veld kwamen met de nieuwe truitjes, wist ik al direct : dees komt ni goe. Ik kreeg onmiddellijk ne flashback naar de jaren 90 toen Scapa furore maakte met zo'n scheve lijn op hun polo's. Het enige dat er nog aan mankeerde was het rechtopstaand colleke en de losjes over de schouders gedrapeerde lamswollen trui. We zullen het maar "vintage" noemen, maar mij deed het denken aan het syndroom van Knokke Zoute. Moest het nu bij die lelijke truikes gebleven zijn, tot daar dan nog aan toe. We waren al wa gewoon nu den Anderlecht regelmatig in 't roos speelt, maar nee. Just als ge denkt da ge alles gezien hebt wat er maar mogelijk te zien kan zijn aan lelijke voetbalschoenen, zijn daar de rooi bottinnen van Nuytinck. De laatste keer dat ik zo iets gezien heb was in den Efteling aan de voeten van Langnek en zelfs die durft ze ni in het rood dragen. In ieder geval, Nuytinck heeft van heel de match genen bal geraakt, maar ge zag hem overal staan. Daar kon zelfs het rookgordijn door het Bengaals vuur van de Duitse supporters niks aan veranderen. 
 
Tot overmaat van ramp besliste Hasi om de één of ander duistere reden om Suarez en Mitrovich pas in den 81ste minuut te vervangen. Geen mens begrijpt da want die mannen speelden tegen Anderlecht in plaats van ervoor en het is dan ook ni voor niks dat RSCA met 0 - 3 verloor tegen Dortmund. Alhoewel ik mij toch ook vragen begin te stellen bij het Duitse voetbal. Mocht er iemand van jullie de film "The boys from Brasil" ooit gezien hebben .... ik begin te vermoeden dat die Nazi's erin geslaagd zijn om jongens te klonen en dat het resultaat nu te merken is bij de Duitse clubs. Allemaal dezelfde spelers, die allemaal dezelfde driehoekskes maken en allemaal rondsjezen gelijk een Duracell konijn op speed. Het is ni alleen Immobile, die ze beter Perpetuum Mobile zouden noemen, het zijn ze allemaal.
 
Het was trouwens niet de enige slechte beslissing die Hasi nam deze week. Tegen Genk stond Tielemans klaar om de penalty binnen te trappen maar Proto kwam rap vertellen dat Kabasele moest sjotten van de coach. Tsja, met het gekende resultaat, de strafschop ging op de paal en Anderlecht verliest tegen Genk.  Dit leidde dan weer tot ne foto van Anthony Vanden Borre die viraal gegaan is. Den Anthony zit hier achter Hasi als de kruising tussen de moppersmurf en nen terrorist van IS met een witte muts op waarvan ge ni gelooft da ze ooit gebreid is. Anthony'ke ge zijt nen toffe jongen, maar het is ni omdat de wol in de Zeeman in reklaam stond dees week dat ge ook die muts die uw bomma gemaakt heeft "en plein publique" moet opzetten. Ge maakt uw eigen, en nog veel erger, heel België belachelijk. "Anthony is slechtgemutst" is één van de betere slogans die we gehoord hebben, zij het ver van de enige.

Courtois en Eva
 
En alsof heel dat gedoe rond Anderlecht nog niet genoeg is, doet Courtois er nog een schepke bovenop. Er is nog maar net in de Sun verschenen dat hij een affaire had met een tapasdienster Jeny Suarez, of hij komt zondag in botsing met Sanchez. Ook ne Spaanse naam.  Toevallig? Ik dacht het ff niet. Den Thibaut gaat heftig bloedend neer, we kregen allemaal direct visioenen  van 't feest van 't Schaap dat just den dag daarvoor gevierd werd, en moet dringend verzorgd worden. Laat de verzorgster van dienst nu net Eva Coneiro zijn. Ne mens zou al voor minder een gat in zijne kop laten kloppen. Eva mag er in die mate wezen dat vuil tongen (ikke ni) durven beweren dat de Chelsea spelers opzettelijk hun blessures faken. Voor Courtois zou het natuurlijk van pas komen om Eva wa beter te leren kennen nu het af is met Jeny ... ik wil maar zeggen ... toeval bestaat niet, zeker niet nu blijkt dat hij enkel maar een hersenschuddingeske heeft.
 
Al goe da we den Eden Hazard nog hebben die in deze wedstrijd tegen Arsenal van Stamford Bridge even "the Garden of Eden" maakte. Ik laat in het midden of Eva hier iets mee te maken had.
 
En onze Kevin in de Bundesliga die zelfs toen hij van tegenstander Werner een schoen tegen zijn kruis getrapt kreeg, gewoon tegen de lijnrechter teken deed van : wa mankeert die gast? Ik wil dien bal maar ingooien, ik moet die zijne schoen ni. Ge kunt altijd op De Bruyne rekenen om zijne cool te bewaren.
 
Maar tussen ons gezegd en gezwegen, na dees week denk ik dat we toch beter de nadruk op ons bier en onze pralines leggen in het buitenland en effekes zwijgen over onze voetbal. "Tris